Τον ρόλο της «γλάστρας» δίπλα στην καταγγέλλουσα υποστήριξε στην απολογία του ότι είχε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ανθόπουλος ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά από καταγγελία καπνεμπόρου. Απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ισχυρίστηκε αποτελούσα την …προστατευτική ασπίδα της καπνεμπόρου που τον έχει καταγγείλει, αρνούμενος τις κατηγορίες της συνέργειας σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, την περίοδο 2002 έως 2005 με την υπόσχεση μεσολάβησης σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού ο κατηγορούμενος φέρεται να έλαβε «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» το οποίο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν το 2004 απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις. Ήμουν η ασπίδα της, ένιωθε ασφάλεια. Πήγαινα ως ”γλάστρα”. Ήθελε δίπλα της τον υπουργό, τον βουλευτή για να ενισχύσει το κύρος της για τη σταδιακή αύξηση των συναλλαγών της» είπε. Το 2004 και ενώ δεν ήταν πλέον βουλευτής , υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ορίστηκε επικεφαλής της δικηγορικής ομάδας της καπνεμπόρου. Μάλιστα, η σχέση τους ήταν τόσο καλή που ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ισχυρίστηκε, είχε λάβει από την γυναίκα δάνειο συνολικού ύψους 650.000 ευρώ για την κατασκευή σπιτιού. Η εξόφληση θα ξεκινούσε το 2007 , «γιατί νωρίτερα είχα ανειλημμένες υποχρεώσεις». Ο Γιάννης Ανθόπουλος είπε στην απολογία του ότι δέχτηκε πιέσεις από την καταγγέλλουσα για να πάρει το δάνειο . «Της είπα όχι, αλλά εκείνη επέμενε…» ανέφερε συμπληρώνοντας «επέμενε να βάλει τα καλύτερα υλικά κι έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε μεγάλος, ενώ εγώ είχα ξεκινήσει για ένα διαμέρισμα….»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης