Κατηγορούν την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 20:22
Κατηγορούν την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία»
Ερωτήματα, προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Δημήτρη Αβραμόπουλο, η συμμετοχή του πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματών, στο Ερζερούμ και οι «εν κρυπτώ» συζητήσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, «συσκότισαν περισσότερο τις δοκιμαζόμενες, αυτόν τον καιρό, ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Κατά τον κ. Αβραμόπουλο, «είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός εσύρθη στη συνάντηση αυτή, χωρίς διπλωματική προετοιμασία και συγκεκριμένη ατζέντα» ενώ οι εικόνες βοήθησαν στην επίτευξη του βασικού σκοπού της τουρκικής διπλωματίας, που ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν ουσιαστικά βελτιωθεί.

«Το Ερζερούμ καταγράφεται και προστίθεται στη σειρά των ατυχών διπλωματικών κινήσεων της κυβέρνησης» καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακόμα πιο σκληρός είναι ο υπεύθυνος του Συνασπισμού για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος κάνει λόγο για «συνέχιση της πολιτικής της μυστικής διπλωματίας».

Σχετικά με τα περί συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο, ο κ. Ησυχος αναφέρει: «Διαφαίνεται ότι η χώρα μας, με τη συνεχιζόμενη εξωτερική πολιτική της, γίνεται έρμαιο των γεωπολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων στην περιοχή και, ευρύτερα, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο που θα στηρίξει και θα ενισχύσει πτυχές που σχετίζονται με τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο γενικότερα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 20:22