Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «δίνουμε καλύτερη προστασία. Εξασφαλίσαμε ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, υπεραμύνθηκε του ασφαλιστικού νομοσχεδίου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με αυτό προστατεύεται το 90% των πολιτών που έχουν χαμηλό εισόδημα.

Στην παρατήρηση ότι θίγονται όλοι όσοι έχουν εισόδημα 12.000 τον χρόνο ανέφερε πως «αυτήν την κατάσταση παραλάβαμε. Να θεωρείται πλούσιος αυτός που έχει τέτοιο εισόδημα. Δεν φταίμε εμείς για αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε πως «αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ πρέπει να πληρώσουν».

Στο σχόλιο πως με τη μείωση του αφορολογήτου θίγονται και αυτοί που έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, ο υπουργός αρκέστηκε να πει πως αυτό δεν ισχύει για όσους έχουν δύο παιδιά, χωρίς να αναφερθεί στους άγαμους ή στις οικογένειες με ένα τέκνο.

Παράλληλα, για την «κόκκινη γραμμή» των 9.100 ευρώ στο αφορολόγητο είπε πως είναι «κυμαινόμενο για όσους έχουν παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το ΕΚΑΣ ανέφερε: «Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε o υπουργός και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’ έξω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης