Το αναβαθμισμένο διεθνές κύρος της χώρας μας λόγω και της εμπλοκής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την κοπή της βασιλόπιτας.

Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε πρωτίστως τον πρωθυπουργό για την τιμή που επιφύλαξε στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Εκ μέρους όλων θέλω να δηλώσω πόσο περήφανοι είμαστε όλοι εμείς που κράτησε και το τιμόνι του ΥΠΕΞ για ένα διάστημα με ουσιαστικό τρόπο» είπε επισημαίνοντας: «Θα συνεχίσει να καθορίζει τη ρότα της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα και δεν είναι φυσικά άσχετο με το γεγονός αυτό ότι εξ αιτίας αυτής της εμπλοκής του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ποτέ άλλοτε η χώρα μας δεν είχε τόσο αναβαθμισμένο διεθνές κύρος και όχι μόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος καλωσόρισε την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και τόνισε: «Όλοι μας θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και θα κρατήσουμε και ένα κομμάτι (της βασιλόπιτας) για τον Νίκο Κοτζιά που είναι τώρα στην Κύπρο».

Η κ. Αναγνωστοπούλου από την πλευρά της εξέφρασε τη χαρά για την τιμή που της έκανε ο πρωθυπουργός να αναλάβει σε μία περίοδο σημαντικής αναβάθμισης της χώρας της εξωτερικής της πολιτικής. Ευχόμενη καλή δύναμη σε όλους εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα για την καλή συνεργασία που θα υπάρξει σε μία κρίσιμη στιγμή για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το φλουρί της βασιλόπιτας του ΥΠΕΞ έπεσε στον επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης