Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, 19:56
Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

Πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης των Σερρών σε κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Κυριακής.

Εν μέσω ενθουσιασμού ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έγινε δεκτός στην πόλη της Μακεδονίας όπου πραγματοποίησε ομιλία και δίνοντας σύμφωνα με το επιτελείο του, μήνυμα νίκης.

Μιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων φίλων και υποστηρικτών του επεσήμανε την ανάγκη της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης. Αντάλλαξε απόψεις για το παρόν και το μέλλον τόσο της παράταξης όσο και της χώρας σημειώνοντας ότι «δύναμή μας είναι η συμμετοχή του κόσμου, οι ιδέες και η θέληση για πολιτική».

 

Νωρίτερα σε συγκέντρωση στην Καβάλα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συμμετοχικού κόμματος όπου ο λαός θα έχει φωνή και δύναμη με ουσιαστική επιρροή στις αποφάσεις της πολιτείας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του σε κεντρικό καφέ στην παραλία της πόλης, ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε την πρώτη επίσκεψή του στην Καβάλα ως μικρό παιδί τότε μαζί με τον Γέρο της Δημοκρατίας στα χρόνια, όπως σημείωσε, του ανένδοτου αγώνα ενώ ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την προσέλευση και την αγάπη τους.

Στη σύντομη ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να βρούνε στέγη σ' αυτήν την ωραία παράταξη», διευκρινίζοντας ότι «τους θέλουμε όχι για ψηφοφόρους, αλλά για ενεργούς πολίτες. Για να φτιάξουμε μαζί μια νέα Ελλάδα, μια νέα πορεία της χώρας μας και ξανά ν' ανεβάσουμε τον ήλιο τον πράσινο πάνω απ' την Ελλάδα».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ ως μια «δύναμη της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στην ανισότητα και την αδικία, μια δύναμη της απελευθέρωσης των ανθρώπων και των δυνάμεων της κοινωνίας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους ανθρώπους και στις μεγάλες δυνατότητες που έχουν να προσφέρουν πολλά και σημαντικά στην πατρίδα μας σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αξιοσύνη των νέων ανθρώπων δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας».

Στη συνέχεια ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν μια διαλογική συζήτηση και να απαντήσει στα δικά τους ερωτήματα ώστε όπως είπε ήθελε να ακούσει τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, 21:34