Παρέμβαση στη συζήτηση «για τη μεταναστευτική κατάσταση στην Ελλάδα» με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης με οργή παρακολουθούν την αγριότητα της πολιτικής καταστολής της ΕΕ στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, όσες διαβεβαιώσεις κι αν δώσουν η Κομισιόν, η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο υπουργός της ο κ Μηταράκης η πραγματικότητα στο Αιγαίο είναι κι εκεί αμείλικτη. Ναυάγια, νεκροί, αγνοούμενοι, επαναπροωθήσεις ως και γέννες εγκύων σε ακατοίκητα νησιά. Από τη μια όχθη της Τουρκίας υπάρχουν δουλέμποροι και κυκλώματα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και με στόχευση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Από την άλλη όχθη επαναπροωθήσεις, Frontex, καταστολή, υπερδομές φυλακές, που καταδικάζονται μαζικά από τους κατοίκους των ελληνικών νησιών, όπως π.χ. στη Λέσβο και τη Χίο. Επίσης δεν μπορούν να καμώνονται τους αθώους η ΕΕ κι η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) που στηρίζουν και προωθούν την αντιδραστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τον Κανονισμό του Δουβλίνου, το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που αποτελούν τον κοινό παρονομαστή αυτής της βαρβαρότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει καμία δουλειά η Frontex στα σύνορα, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να σταματήσει το αίσχος των επαναπροωθήσεων κυβέρνησης – Frontex» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και κατέληξε: «Ενάντια στο νέο σύμφωνο, την πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης παλεύουμε να πάνε πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τελικού προορισμού τους με ουσιαστική στήριξη, υποδοχή σε ανθρώπινες συνθήκες με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε άσυλο, υγεία, παιδεία, εργασία με δικαιώματα. Για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες που έχει κάνει η κυβέρνηση με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές αλλά και να σταματήσουν οι άθλιες συνθήκες που ζουν και δουλεύουν μετανάστες σε γκέτο όπως στη Μανωλάδα και άλλου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης