ΚΚΕ: «Να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»

ΚΚΕ: «Να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, κατηγορώντας την ότι παίζει με τις λέξεις για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

«Το παιχνίδι της κυβέρνησης με τις λέξεις “δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”, είναι μια τεράστια κοροϊδία σε βάρος των ασφαλισμένων, διότι, όσο διατηρείται, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, τη στιγμή μάλιστα που τα ταμεία αναγκάζονται να καλύψουν τα ελλείμματα είτε με σπάσιμο ομολόγων είτε με δανεισμό από άλλα ταμεία, δηλαδή με μεγάλες απώλειες για τα χρήματα των ασφαλισμένων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι μόνο ν’ ανασταλεί ή ν’ αντικατασταθεί από νέο κανονισμό παροχών ή νόμο με τις ίδιες επιπτώσεις. Χρειάζεται να ανατραπούν οι πολιτικές με τις οποίες, είτε με ρήτρα είτε χωρίς ρήτρα, μειώνονται οι επικουρικές και κύριες συντάξεις. Να εξασφαλισθεί η καταβολή των συντάξεων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας» προσθέτει.

«Καμία ανοχή στις μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις και στην καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων. Αποκατάσταση των απωλειών και επαναφορά στα επίπεδα του 2009 με κατάργηση των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Bόμβα Ρωμανιά: Αναστολή κι όχι κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 12:22

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 15:31