Την άμεση καταγραφή των ζημιών στη γεωργία και την κτηνοτροφία που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Ακόντιο Bοιωτίας και την αποζημίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων ζητεί το ΚΚΕ.

«Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε χτες, στο Ακόντιο Βοιωτίας, έχει ήδη αφήσει πίσω της μεγάλες ζημιές. Όπως μαθαίνουμε, χιλιάδες ελαιόδεντρα, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, τουλάχιστον 12 ποιμνιοστάσια, εκατοντάδες αιγοπρόβατα, ζωοτροφές και γεωργικός εξοπλισμός έχουν ήδη καταστραφεί. Γι’ αυτό, προκειμένου να στηριχτούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που σήμερα μετρούν τις πληγές τους από τη μεγάλη φωτιά, απαιτούμε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ, να αποζημιωθούν η παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στο 100% από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν προκαταβολές των αποζημιώσεων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων» δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε άμεση και εξ ολοκλήρου αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές, λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας εν όψει του χειμώνα στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά και στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης