Μία ακόμη βολή έριξε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τους για τα τέσσερα υποβρύχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητέ Δημήτρη, την Πέμπτη 17.10.2013 συζητείται μετά από αναβολή επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα προς τον ΥΠΕΘΑ για το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Π.Ν….» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην επιστολή του στον υπουργό Άμυνας μία μέρα πριν έρθει το θέμα στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κοινοποίησε την επιστολή και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκ των υστέρων είδαμε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι μόνο δεν ακολούθησε τις «οδηγίες προς ναυτιλομένους» του Ευάγγελου Βενιζέλου απεναντίας τον άφησε και έκθετο στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα (μίλησε για οσμή σκανδάλου και αμαρτωλές συμβάσεις) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει… τρικυμία στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«….Δυστυχώς από τον Ιούνιο του 2011 και μετά εμφανίστηκε μια νέα γενιά εμπλοκών στις σχέσεις μεταξύ ΕΝΑΕ(υπό τη νέα διοίκησή τους) και γερμανών υποκατασκευαστών καθώς και στις σχέσεις αυτών των δύο με το ελληνικό δημόσιο. Παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων υπουργών δεν έχει ως τώρα απεμπλακεί η κατάσταση και αυτό-όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει όλοι μας-πρέπει να γίνει το ταχύτερο. Προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία, συκοφαντική αλλά και ύποπτη, ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει, ερώτηση του κ. Τσίπρα εσωκλείω σημείωμα για την κατάσταση ,όπως παραλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2009 ,όπως ήταν τον Ιούνιο του 2011 και όπως είναι σήμερα καθώς και άλλα χρήσιμα υλικά…» επισημαίνει επιπροσθέτως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… και τώρα τρέχουν όλοι να δουν ποιοι ήταν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες υπουργοί Άμυνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης