Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστησε σαφές στην ΠΓΔΜ πως θα πρέπει να επιλύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα, ώστε να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι γείτονες εξακολουθούν να προκαλούν.

Η εφημερίδα «Dvenik» δημοσίευσε την είδηση πως στο προάστιο Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας της χώρας, θα κατασκευαστεί πλατεία Φιλίππου Β’. Ήδη, τα σχέδια ετοιμάστηκαν και ανακοινώθηκε πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατεία θα έχει έκταση 6.000 τ.μ. και στο δάπεδό της θα σχηματίζεται από γρανίτη ο ήλιος της Βεργίνας. Προβλέπονται να υπάρχουν και εμπορικά καταστήματα, καθώς και παιδότοπος. Η «Dvenik»  δημοσιεύει και τη μακέτα του έργου, που το χαρακτηρίζει «κόσμημα».

Έτσι, μετά τις πλατείες «Μακεδονίας», «Μ.Αλεξάνδρου» και «Πέλλας», τα Σκόπια θα αποκτήσουν και πλατεία… Φιλίππου Β’, σε μία ακόμη προσπάθεια των γειτόνων να αποβάλλουν τις σλαβικές καταβολές, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις για απευθείας καταγωγή τους από τον Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αν και ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο εργασιών της συνόδου του ΕΛΚ, δεν υπήρξε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης