ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός οι αναφορές Ιερώνυμου στα κόμματα της Αριστεράς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 19:50
ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός οι αναφορές Ιερώνυμου στα κόμματα της Αριστεράς
Ανιστόρητες αναφορές επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό καταλογίζει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το ΚΚΕ και τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι δηλώσεις του παραπέμπουν περισσότερο σε σκοτεινές περιόδους του τόπου.

Σχολιάζει ότι πρόκειται για απλουστευτικές μεταφυσικές προσεγγίσεις και προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, ακόμη και αστικοί εκσυγχρονισμοί, όπως ο χωρισμός κράτους – εκκλησίας, που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, το νεοφιλελευθερισμό κλπ.

Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση «που με ανεύθυνο τρόπο άνοιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ όλα τα παραπάνω αποτελούν επικίνδυνη διολίσθηση, προσπάθεια διαίρεσης του λαού μας, με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Χαρακτηρίζει υπερώριμο ζήτημα και για την Ελλάδα τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας και ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση, το περιουσιακό ζήτημα της εκκλησίας, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, την ονοματοδοσία παιδιών, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών κ.α.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 19:50