ΚΚΕ: "Σικέ παιχνίδι" ο διάλογος περί ασφαλιστικού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 13:29
ΚΚΕ: "Σικέ παιχνίδι" ο διάλογος περί ασφαλιστικού
Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν παίρνει μέρος σε «σικέ παιχνίδια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η γγ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον καταστροφικό τυφώνα σχεδιασμένων μέτρων, που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την πρόνοια».

Στόχος αυτής της πολιτικής, κατά την κα Παπαρήγα, είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για κοροϊδία, και πρόσθεσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας και στάχτη στα μάτια του λαού, για να καταθέσει θυσίες στην πλουτοκρατία και να αναπληρώσει χίλιες φορές πάνω την έκτακτη εισφορά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κηρύξουν πόλεμο στην πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή στον διάλογο παρά μόνο αγώνας και αντεπίθεση.

Για τους συμβασιούχους

Η κα Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας και πολιτικής προστασίας.

Επίσης, ζήτησε να απαγορευθούν με νόμο όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 35ωρο και το πενθήμερο εργασίας με πλήρη ένσημα, να υπάρξει κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 13:38