ΚΚΕ: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να επιβάλει με τον αγώνα του αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 22:07
ΚΚΕ: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να επιβάλει με τον αγώνα του αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας
«Το σημερινό δελτίο Tύπου του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί μνημείο αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών, ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, «όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) σε κατ' οίκον επίσκεψη, θα πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.

Όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως, επίσης θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη. Επαναλαμβάνεται δηλαδή, με άλλο - συριζαίικο - τρόπο, η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων, που εξαντλούνταν τις πρώτες 5-10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονταν να πληρώνουν.

Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών, δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν «εξέταση» το χρόνο για τη συνταγογράφηση, που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή. Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ, παρά για υπηρεσία υγείας».

«Πριν ''αλέκτωρ λαλήσει τρις'' περί τέλους των μνημονίων, περί ''αλλαγής κλίματος υπέρ του δημοσίου'' και της ''μεγάλης τομής στην ΠΦΥ'', η κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο. Αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι οι πρώτοι διδάξαντες» αναφέρει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του: «Το λόγο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι ασθενείς, οι λαϊκές οικογένειες, να πετάξουν στα σκουπίδια αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και όλων όσων την υποστηρίζουν. Να επιβάλουν με τον αγώνα τους αυτό που δικαιούνται και έχουν ανάγκη: Ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, απολύτως δωρεάν, χωρίς πλαφόν και περικοπές. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 22:07