ΚΚΕ: «Το κυβερνητικό κουαρτέτο παραπλάνησης επιβεβαίωσε τις αντιλαϊκές πολιτικές»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 06:40
ΚΚΕ: «Το κυβερνητικό κουαρτέτο παραπλάνησης επιβεβαίωσε τις αντιλαϊκές πολιτικές»
«Η κοινή συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού "κουαρτέτου" παραπλάνησης επιβεβαίωσε την επιμονή της συγκυβέρνησης στην υλοποίηση με κάθε μέσο της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό», αναφέρει το ΚKE, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και της κυβερνητικής εκπροσώπου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής.

Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της «επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών».

Επιπλέον, κάνει ακόμη λόγο για «σκόρπια, παραπλανητικά ακόμη και ψεύτικα στοιχεία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβει «πως φορολογεί τους φτωχούς αγρότες με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, που σημαίνει φορολογία εισοδήματος για τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ενώ έτσι ωφελούνται οι μεγαλοαγρότες με πολύ μεγαλύτερο πραγματικό εισόδημα».

Σύμφωνα με τον Περισσό, το ίδιο συνέβη και για τις ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και υγεία, που επιβάλλονται, συνεχίζει το ΚΚΕ, «όχι στο πραγματικό, άλλα στο κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα, τριπλασιάζοντας τις εισφορές που αντιστοιχούν στις σημερινές -πρώτη και δεύτερη- ασφαλιστικές κατηγορίες, χαρατσώνοντας πάλι τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ». Το ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.

«Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών, για να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και να εξασφαλίσει την ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, που έχει συμφωνήσει με τους συνεταίρους της, ΕΕ, ΔΝΤ και τα άλλα αστικά κόμματα, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο», εκτιμά ο Περισσός και συμπληρώνει ότι στην ίδια κατεύθυνση «χρησιμοποιεί και την υπαρκτή διαστρωμάτωση της αγροτιάς με το επιχείρημα του "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη", όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019».

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα της επιβίωσης, για να αποσυρθεί και να καταψηφιστεί αν φτάσει στη βουλή η πρόταση τερατούργημα, για να καταργηθούν τα τεκμήρια και η φοροληστεία από το πρώτο ευρώ», καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 06:44