ΚΚΕ: Yπάρχουν χρήματα για τους αγρότες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 13:58
ΚΚΕ: Yπάρχουν χρήματα για τους αγρότες
Για εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες κάνει λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι το επιχείρημα του αρμόδιου υπουργείου ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν στέκει.

«Καμία ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών και ότι τα προβλήματα θα λυθούν με εθνικό διάλογο και συνεννόηση. Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν άφθονα όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι μεγαλοεισαγωγείς - μεγαλοεξαγωγείς που έχουν τεράστια κέρδη», αναφέρει σχετικά το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια –όπως τα χαρακτηρίζει- αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς «που ξεσηκώνεται σε όλη τη χώρα για να εμποδίσει το ξεκλήρισμά της».

«Είναι μονόδρομος η συσπείρωση και ο αποφασιστικός και επίμονος αγώνας για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση στην ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Οι εξευτελιστικές τιμές στις οποίες οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι εξαναγκάζουν τους αγρότες να πωλούν τα προϊόντα τους, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής, δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από αυτή την πολιτική ωφελούνται οι καπιταλιστές αγρότες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι’ αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους», καταλήγει το ΚΚΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 14:01