Με αμείωτους ρυθμούς η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναζητούν λύση ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η ωρίμανση και υλοποίηση έργων στους δήμους της χώρας μέσω ΕΣΠΑ, με την «παράλληλη» αξιοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών. Η συνεργασία ΚΕΔΕ και ΤΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν συνάψει μεταξύ τους, με κύριο στόχο την ουσιαστική εξέλιξη και υλοποίηση έργων.

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργου Στασινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει συμφώνησαν να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς να παρακολουθούν την υλοποίηση δημοτικών έργων και να συμβάλλουν στην ωρίμαση των έργων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε: «Σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζονται προβλήματα, τόσο στην ωρίμανση των έργων, όσο και στην υλοποίηση των έργων. Συχνά δίδονται υπερβολικές εκπτώσεις οι οποίες στη συνέχεια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης «η αξιοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, ενώ θα μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός υπογράμμισε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη λύση των προβλημάτων υλοποίησης έργων σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: ‘Αντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης