Κεδίκογλου: «Μεσοσταθμικά χαμηλότερος ο ενιαίος φόρος κατά 10%-15%»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 10:57
Κεδίκογλου: «Μεσοσταθμικά χαμηλότερος ο ενιαίος φόρος κατά 10%-15%»
«Δεν βαφτίστηκε το κρέας... ψάρι. Είναι νέος ο τρόπος υπολογισμού και θα είναι μεσοσταθμικά λιγότερος ο νέος φόρος ακινήτων, περίπου 10%-15%» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μιλώντας στο ΜEGA.

«Έχει κοστολογηθεί, γιατί τα ακίνητα που προστίθενται στη φορολογητέα βάση, δηλαδή τα ακίνητα που ήταν εκτός σχεδίου πόλης και φορολογούνταν με τον χαμηλότερο συντελεστή, τα ακίνητα που νοίκιαζε το Δημόσιο από ιδιώτες, έχουμε μια διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και είναι κοστολογημένο γιατί έχουμε τα στοιχεία από τη ΔΕΗ, που θα καλύψει αυτό το κενό της μείωσης, το οποίο υπολογίζεται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι: «στα μεγαλύτερης αξίας ακίνητα, η ποσοστιαία μείωση θα είναι μικρότερη».

Πάντως, για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια, είπε ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπογράμμισε ότι η είσπραξη του ενιαίου φόρου μέσω της ΔΕΗ θα ισχύσει μόνο για το 2013 και θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο, επεσήμανε πως «το νέο σχέδιο Μανιτάκη θεωρείται αξιόπιστο και πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό».

«Έχει γίνει καλή προετοιμασία και οι θέσεις είναι κοινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η τρόικα θα δεχθεί το εν λόγω σχέδιο.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 11:01