Κεδίκογλου: Πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ «που γυρνάνε τη χώρα πίσω»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 19:30
Κεδίκογλου: Πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ «που γυρνάνε τη χώρα πίσω»
Πρακτικές που γυρνάνε τη χώρα πίσω και υπόθαλψη κομματικών πρακτικών και συνδικαλιστικών στελεχών, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Δημόσια Τηλεόραση.

Επίσης, απηύθυνε μομφή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αποφεύγει να καταδικάσει την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρα και σε στελέχη του ότι ενώ καθίστανται μάρτυρες εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων δεν αντιδρούν.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα νωρίτερα αυτός καταλόγισε στην κυβέρνηση για την κατάργηση της ΕΡΤ, τον κατηγόρησε ότι επιδίδεται σε λόγια «και πάλι όμως χωρίς να παρουσιάσει κανένα σχέδιο», ενώ δεν βρίσκει κανένα λόγο για το νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά μια Δημόσια Τηλεόραση ανέπαφη από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις.

Απευθυνόμενος εκ νέου στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε του βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν λένε λέξη για το γεγονός ότι σε αυτό το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης με τρόπο που δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα να παίξει τα παιχνίδια του παρελθόντος.

«Η κυβέρνηση τόλμησε το πρωτοφανές: Να απεμπολήσει κάθε δυνατότητα ελέγχου», τόνισε και συμπλήρωσε διερωτώμενος: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε όσα λέτε, τότε γιατί να απεμπολήσουμε ένα τέτοιο όπλο;».
«Δεν είναι σωστό. Στη Νέα Ελλάδα το Δημόσιο δεν θα ανήκει σε κυβερνήσεις, κόμματα και συντεχνίες. Θα ανήκει στο λαό», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

«Είπε πολλά ο κ. Τσίπρας, αλλά και πάλι δεν είπε λέξη για τα σχέδια του. Μόνο βέβαιο είναι ότι θέλει να οδηγήσει στη χρεοκοπία τη χώρα. Γι' αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει ότι θα επαναλάβει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Να ξαναφτιάξει την παλιά ΕΡΤ με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Δεν με εκπλήσσει η αντιπάθεια του κ. Τσίπρα προς όσους σταδιοδρόμησαν στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης: «Το γεύτηκα χθες εγώ και σήμερα ο κ. Καψής. Όχι μόνο γιατί τα θέλει όλα στο Δημόσιο, αλλά και γιατί προτιμά κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και προϊόντα του κομματικού σωλήνα. Με αυτούς μεγάλωσε, αυτούς εμπιστεύεται και σε έναν τέτοιον πρώην διευθυντή της ΕΡΤ αναφέρθηκε ο κ. Κοντονής. Του επισημαίνω ότι ο εν λόγω κύριος έχει καταγγελθεί από την ΕΣΗΕΑ για το διαβλητότατο διαγωνισμό συμβασιούχων που έκανε τον Φεβρουάριο του 2012 που έβαλε τους δικούς του».

Μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ για μη καταδίκη της επίθεσης στον Αδ. Γεωργιάδη

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε, εξ άλλου, τον ΣυΡιζΑ, γιατί «απέφυγε να πράξει το δημοκρατικώς αυτονόητο, να καταδικάσει τη βίαιη επίθεση, τη χειροδικία εναντίον του υπουργού Υγείας, που είχε προσέλθει για διάλογο με τους εργαζόμενους στο Αττικό νοσοκομείο».

«Δυστυχώς δεν με εκπλήσσει. Βλέπετε το ανατριχιαστικό εμφυλιοπολεμικό σύνθημα ''ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς'' που φώναζαν οι επιτιθέμενοι σήμερα στον 'Αδωνι Γεωργιάδη είναι το ίδιο που άκουγαν ο αρχηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και χαμογελούσαν αυτάρεσκα. Προειδοποίησα χθες από το βήμα για τις επικίνδυνες συνέπειες των εμπρηστικών λόγων που ανάβουν πυρκαγιές. Δεν εισακούστηκα και δυστυχώς σήμερα είδαμε μια φυσική συνέπεια».

Ακόμη αναρωτήθηκε «αν αναλογίζονται τις ευθύνες τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που από αυτό το βήμα έδιναν ραντεβού εμφυλίου πολέμου στα γουναράδικα». «Σίγουρα όχι η κα Σακοράφα, που μίλαγε για κατοχική κυβέρνηση χαφιέδων και με κατηγόρησε σήμερα γιατί ζήτησα την αποπομπή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τέτοια φρασεολογία δεν ταιριάζει σε βουλευτές κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Εκτός κι αν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αυτή την άποψη».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στη δεκαετία του '50, όταν - όπως είπε - «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ονειρεύεται σοβιέτ εκείνης της εποχής».

Υπενθύμισε ακόμη ότι πρόσφατα στη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε «εργατικά συμβούλια» στα εργοστάσια, σοβιέτ εργατών, δηλαδή, γιατί «σοβιέτ» στα ρώσικα σημαίνει «συμβούλιο». Το έδειξε ξεκάθαρα ο κ. Τσίπρας όταν γελούσε ακούγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει να εξοριστούν σε γκουλάκ. Το επανέλαβε φαντασιονώμενος κουμούνα στην Αθήνα και προειδοποιώντας για το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, πρόσθεσε.

Απαντώντας και στις κατηγορίες που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας για διορισμούς ειδικών συμβούλων και ειδικών θέσεων, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για την ΕΡΤ δεν διορίζει, δεν μπορεί να διορίσει. Το ΔΣ παίρνει αυτές τις αποφάσεις κι ήταν τρικομματικό ΔΣ. «Εκτός αν πιστεύετε ότι εγώ επέβαλα την άποψή μου στα τρία κόμματα», ρώτησε.

Επίσης ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται σήμερα και δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για την απόφαση.

Στην κατηγορία που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση ότι εκχωρεί το αγαθό της ενημέρωσης στα ιδιωτικά κανάλια ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι τα ιδιωτικά κανάλια ήταν που βολεύονταν από αυτή την ΕΡΤ «Ίσα - ίσα που έχουν λόγους να ανησυχούν και να φοβούνται από έναν νέο ανταγωνιστικό δημόσιο φορέα πλήρως κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας», πρόσθεσε.

Αντιπαράθεση Κεδίκογλου - Βούτση

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Βούτσης είπε ότι ποτέ, ούτε παρουσία του κ. Τσίπρα, ούτε κανενός, όλες αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ δεν ειπώθηκαν - ούτε κατ' υπόνοια - συνθήματα σαν αυτό που είπατε.

«Σας διαβεβαιώνω απολύτως και παρακαλώ να ελέγξετε τις πηγές σας. Ήμασταν παρόντες και δεν υπάρχουν τέτοια συνθήματα. Όπως και σήμερα, αν δείτε όλα τα μπλογκς ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ούτε καν υπαινίσσεται τέτοιο σύνθημα. Είστε ο μόνος που το είπατε», είπε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον κ. Κεδίκογλου: «Αν δεν είστε σίγουρος για αυτά που λέτε, είναι πολύ προβληματικό, διότι ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Υπάρχει κι ένα παρελθόν στο κόμμα σας - να μην ανοίξουμε τέτοια θέματα».

Απαντώντας ο κ. Κεδίκογλου είπε πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας το είπε σε συνέντευξή του για το σύνθημα, ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να δουν τα βίντεο από τις επισκέψεις των στελεχών σας στην Αγία Παρασκευή», γιατί - όπως είπε - υπάρχει το πανό και ακούστηκε το σύνθημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 19:39