«Αν κάνει δεκτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση η ΝΔ, τότε και η ΝΔ θα κάνει δεκτά τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον λόγο μετά θα έχουν οι πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους στις εκλογές θα αποφασίσουν την κατεύθυνση των αλλαγών της αναθεώρησης» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας «η άρνηση του κ. Τσίπρα να δεχθεί τις προτάσεις μας αποδεικνύει τελικά πως η πρωτοβουλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν ήταν παρά άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Είπε ότι η ΝΔ «δεν είχε ούτε πρόκειται να αποκτήσει “Δόγμα Πολάκη” για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας», προσθέτοντας «έχει όμως απύθμενο θράσος να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής με επιθέσεις λάσπης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων μια κυβέρνηση που θα έπρεπε να απολογείται για σειρά σκοτεινών υποθέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει καταστήσει σαφώς διεθνώς ότι δεν θεωρεί καλή την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα την καταψηφίσει, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι «εφόσον η συμφωνία κυρωθεί από αυτή τη Βουλή, η ΝΔ θα τη σεβαστεί ως εθνική δέσμευση της Ελλάδας. Το ζητούμενο για εμάς είναι να μην φτάσουμε ως εκεί και αυτό μπορεί να αποτραπεί μόνο με εκλογές».

«Γι’ αυτό και καλούμε μετ’ επιτάσεως και διαρκώς τον κ. Καμμένο να αποδείξει εμπράκτως ότι αν όντως θεωρεί επιβλαβή την Συμφωνία των Πρεσπών οφείλει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση» τόνισε. 

Είπε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται «επ’ ουδενί” να μειώσει τις συντάξεις “και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τις διαφυλάξουμε», επισημαίνοντας παράλληλα «η δική μας πολιτική στοχεύει πρώτα στη μείωση των φόρων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτή είναι η μόνη πολιτική που θα αυξήσει επί της ουσίας το πραγματικό εισόδημα και των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Και άμεσα και μακροπρόθεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης