Κεφαλογιάννης: «Επιτέλους και η Τουρκία ας καταλάβει πως η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:13
Κεφαλογιάννης: «Επιτέλους και η Τουρκία ας καταλάβει πως η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής του ομιλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ξεκαθάρισε, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας και όσοι την προσβάλλουν δεν έχουν θέση σε αυτή». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και υπογράμμισε: «Τα τελευταία τρία χρόνια ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχω καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες. Η Ευρώπη, όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία. Όμως, δεν μπορεί να κλείσει και τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις αρχές και τις αξίες της».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Θέλουμε μία Τουρκία, που θα σέβεται ειλικρινώς το Διεθνές Δίκαιο, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθεροτυπία.

Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών. Που δεν θα προβαίνει σε συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις αμφισβήτησής του εναέριου χώρου τους, των χωρικών τους υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους.

Θέλουμε μία Τουρκία, που - με τις ενέργειές της - δεν θα τορπιλίζει διαρκώς τις ενταξιακές συνομιλίες.

Θέλουμε μία Τουρκία, που θα συνεργαστεί μαζί μας μοιραζόμενη τις κοινές αρχές και αξίες μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:13