Κεφαλογιάννης στον Γεωργιάδη για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κεφαλογιάννης στον Γεωργιάδη για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ
Δεν υπάρχει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει, όπως έχουν οραματιστεί οι φορείς της υγείας, η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κλινική ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία της, μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας, στις αρχές Οκτωβρίου του 2013 όπου κι έγινε το πρώτο χειρουργείο.

Ωστόσο από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την στελέχωσή του και την τοποθέτηση του δεύτερου χειρουργικού τραπεζιού που χρειάζεται η Κλινική προκειμένου ν' ανταποκριθεί στις πολλές απαιτήσεις που έχει η Κρήτη σε αυτόν τον τομέα.

Ακριβώς αυτό το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο κατά την επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το μέχρι σήμερα ενδιαφέρον του επεσήμανε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η σταδιακή οργάνωση του τμήματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται περισσότεροι ασθενείς που χρειάζονται επέμβαση τονίζοντας ότι εκατοντάδες είναι οι Κρητικοί που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Το υπουργείο αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στον κρίσιμο τομέα της υγείας στην Κρήτη, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και στελέχωση της.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 03:34