“Είμαστε όλοι εδώ, η καρδιά του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης χτυπάει στη Λάρισα. Η 3η Σεπτέμβρη είναι φωτοδότης για τις αρχές, τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, που δημιούργησε την καλύτερη περίοδο στην Ιστορία της Ελλάδας” σημείωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνεται στην Λάρισα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι “η μεγαλύτερη επιτυχία του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε η ανατροπή των συσχετισμών του μετεμφυλιακού κράτους” για να συμπληρώσει ότι “η Αλλαγή δεν ήταν μόνο ένα σύνθημα, αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας που άνοιξε τον δρόμο στους αποκλεισμένους, στους αδύναμους, στους δημοκρατικούς πολίτες, για να συμμετάσχουν στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας για την πορεία του ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων, τόνισε ότι “υπήρξε σύγκρουση, τόσο με τον συντηρητισμό της Ν.Δ που εξέφρασε τα τα κατεστημένα συμφέροντα, όσο και με την ερμαφρόδιτη στάση της Αριστεράς, που τελικά τα βρήκε με την Δεξιά για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου”. Μιλώντας για την περίοδο της κρίσης, σημείωσε ότι “το κόμμα προχώρησε σε δύσκολες αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα αίτια της κρίσης” ενώ τόνισε πως με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από την Φώφη Γεννηματά, διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις του μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Τέλος, μιλώντας για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο, τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος “θα έχει ουσιαστικό ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης με προγραμματική κατεύθυνση”, ενώ επιτέθηκε, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην ΝΔ, για τις κυβερνητικές τους επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης