Καίει τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο συγκατηγορούμενος και φίλος του Ανδρέας Μπαρδής, ο οποίος είχε αναλάβει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος». Με την απολογία του, ο 73χρονος επιχειρηματίας αποκαλύπτει τη διαδρομή του χρήματος σε μετρητά από τον πρώην υπουργό.

Με την απολογία του, ο 73χρονος επιχειρηματίας αποκαλύπτει τη διαδρομή του χρήματος σε μετρητά από τον πρώην υπουργό
Όπως ισχυρίστηκε, μέσα σε διάστημα δυο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες,  τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων.

Στη συνέχεια τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου.
O κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσεΜάλιστα, για να ενισχύσει την πεποίθηση του αυτή επικαλέστηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης