Της Άντζελας Πεΐτση

Επισκέψεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής πραγματοποιεί σήμερα κλιμάκιο του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας και αρμόδιο τομεάρχη Χρήστο Κέλλα, τη συνοδεία του κ. Μιχάλη Μελετιάδη και στελεχών του τομέα Υγείας της ΝΔ, από τη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Παπανικολάου, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το ΠΕΔΥ στη Νέα Καλλικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κέλλας, απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε: «Η υποστελέχωση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, η υποχρηματοδότηση το νούμερο δύο και σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια του λειτουργικού ”μπλακ άουτ”, όπως δηλώνει… και ο υπουργός Υγείας ο κ. Ξανθός. Υπάρχουν σήμερα 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 6.000 κενές θέσεις γιατρών, με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτή η νοσηρή κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία».

«Επιπλέον έχουμε και αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέλαβε από πέρυσι, ενώ είχε υποσχεθεί για το 2015 4.500 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν έχει κάνει απολύτως καμία. Προσπαθεί να καλύψει τα ιατρικά κενά με επικουρικό προσωπικό και μόλις τώρα ξεκινάει η ενεργοποίηση νέων εξαγγελιών και προκηρύξεων από τον πρωθυπουργό, όπως είδαμε το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ» τόνισε.

«Τα νοσοκομεία αυτήν τη στιγμή, σε ολόκληρη τη χώρα, δουλεύουν χάρη στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει κατ’ αρχάς το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτήν τους την προσπάθεια» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέσσερα νέα «όχι» που εισέπραξε χθες η κυβέρνηση από τους θεσμούς σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά ο κ. Κέλλας: «Η κυβέρνηση προσπαθεί όπως έκανε και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις να το ”παίξει σκληρή”, αλλά λέω πως είναι καλύτερα να ”παίξει αμυντικά”, γιατί ως τώρα που έπαιξε επίθεση, έχουμε ”χορτάσει γκολ”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης