«Θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν», είπε αναφερόμενη στην αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή από τα Σεπόλια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το θέμα, η υπουργός παιδείας τόνισε «Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, την οποία «δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν». 

Σε ό,τι αφορά την κουβέντα που έχει ανοίξει για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πανεπιστημιακή αστυνομία με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί. Ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης