Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να οδήγησε στην αποπομπή του Κώστα Σημίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αντάλλαξαν δημοσίως βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ακόμη βαρύτερους υπαινιγμούς στις επιστολές τους, αυτό όμως κάθε άλλο σημαίνει από το ότι δεν επικοινωνούν έκτοτε.
 
Βέβαια, η επικοινωνία τους δεν είναι άμεση. Δε θα μπορούσε μάλιστα αυτό να συμβεί, λόγω χαρακτήρα των δύο ανδρών, υποστηρίζουν όσοι τους γνωρίζουν πολύ καλά. Όμως οι εξελίξεις στην υπόθεση SIEMENS κατέστησαν αναγκαία μια αμοιβαία ενημέρωση, καθώς εμπλέκονται -σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων- δυο στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
 
Το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει δυο “εξ απορρήτων” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προκατόχου του. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Αθανασάκης, και ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Θέμελης, οι οποίοι συζητούν καθημερινά από το τηλέφωνο, τις εξελίξεις που έχουν προκύψει, ειδικά μετά την καταγγελία Τσουκάτου για εισροή μαύρου χρήματος της SIEMENS, στο κομματικό ταμείο της Χαριλάου Τρικούπη. Τηλεφωνικά με τον κύριο Θέμελη, επικοινωνεί -κατά τις ίδιες πληροφορίες- και ο Χάρης Παμπούκης, επίσης εκ των “εξ απορρήτων” του Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλωστε, δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι ο Κώστας Σημίτης, με γραπτή δήλωσή του, όχι μόνο αποστασιοποιείται από τους δυο πρώην στενούς του συνεργάτες, αλλά ουσιαστικά τους “άδειασε”, δείχνοντας να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του υστεροφημία…
 
Πάντως, η επικοινωνία περιορίζεται στο σκάνδαλο SIEMENS και δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση περί γενικότερων πολιτικών, αλλά και ειδικά εσωκομματικών ζητημάτων, καθώς η απόφαση περί παραπομπής του κυρίου Σημίτη είναι πολύ πρόσφατη και η ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο ανδρών εξαιρετικά παγωμένη… Το ρήγμα καλά κρατεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης