Κικίλιας: Δίνουν μάχη στο όνομα της καρέκλας τους, όχι στο όνομα της Μακεδονίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, 11:12
Κικίλιας: Δίνουν μάχη στο όνομα της καρέκλας τους, όχι στο όνομα της Μακεδονίας
«Κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να ντιλάρουν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους και την καρέκλα τους με την αλλαγή της στάσης τους, και μεταπηδούν δεξιά και αριστερά» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τους βουλευτές που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση την Τετάρτη στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ υπενθύμισε πώς μιλούσαν το 2014 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για όσους σκέφτονταν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα - και έτσι να συνεχιστεί η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Τους έλεγαν προδότες, αποστάτες, ξεπουλημένους, τους απειλούσαν με “αποσπάσματα”, ότι θα τους κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ο κ. Καμμένος είπε χθες ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πως οι δύο υπουργοί των ΑΝΕΛ που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (Κουντουρά, Κόκκαλης) θα διαγραφούν και πως οι δύο άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) δεν θα διαγραφούν.

«Για ποιο όνομα της Μακεδονίας μιλάμε; Για το όνομα της καρέκλας μπορεί να δίνουν κάποια μάχη» είπε τονίζοντας πως το διάστημα που προηγήθηκε ο κ. Καμμένος «έκανε διαρροές ότι ετοιμαζόταν για ανένδοτο, για “πόλεμο” με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, δίνοντας τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζεται για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο ίδιος κρατά τους ΑΝΕΛ με πέντε βουλευτές για να έχει κοινοβουλευτική ομάδα».

«Είναι ποτέ δυνατόν να αφήνει ένας πολιτικός αρχηγός ψήφο κατά συνείδηση στο πιο κρίσιμο θέμα της 20ετίας για τα εθνικά μας θέματα και να λέει ότι με αυτόν τον τρόπο έχει ήσυχη τη συνείδησή του;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως η αποχώρηση του κ. Καμμένου δεν δίνει άφεση αμαρτιών στον κ. Τσίπρα ή στους βουλευτές του.

«Υπάρχει πληθώρα πασοκογενών βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε αυτά για το Μακεδονικό. Δεν είδα ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να συμφωνούσε με χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική σαν αυτούς που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, φέρνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ως λύση για το Σκοπιανό» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απόλυτα ειλικρινής, καθώς είπε πως δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτήν τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, ότι η ΝΔ συμφωνεί στην ευρωπαϊκή και τη νατοϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, όχι όμως με όρους επιζήμιους για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. «Υπάρχει κανένας σε αυτήν τη χώρα που πιστεύει ειλικρινά ότι δεν είναι συνεννοημένοι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο;» αναρωτήθηκε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε:

«Ο κ. Καμμένος ήταν τέσσερα χρόνια μαζί με τον κ. Τσίπρα και τα είχαν όλα συμφωνημένα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα χρόνια έκαναν ότι δεν άκουγαν την ακροδεξιά ρητορική του κ. Καμμένου, τις σεξιστικές δηλώσεις του, τη χρήση των social media στα όρια της πολιτικής ευπρέπειας. Και μετά από τέσσερα χρόνια που ο κ. Καμμένος μίλησε για το Γράμμο, πήγε στα Ίμια, είπε ότι θα πάει στο ΣτΕ για τη συμφωνία, ανακουφίστηκαν από την αποχώρηση Καμμένου… Τέσσερα χρόνια πουλάνε παραμύθι στον ελληνικό λαό, δεν τους πιστεύει κανείς πλέον» κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, 12:27