Η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε, αναφορικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας, σημειώνοντας ωστόσο πως η χώρα δεν είναι «Σοβιετία» να επιτάσσονται όλα και πως «η επίταξη αποζημιώνεται παντού».

«Τα σχέδια ήταν έτοιμα από το πρώτο κύμα. Χρειάστηκαν τώρα στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος λέει ότι όσο πιέζεται το Ε.Σ.Υ., δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει κίνδυνος στις εφημερίες, δεν θα επιτρέψουμε να μην μπορούν να νοσηλευτούν περιστατικά COVID αν συνεχίσουν να αυξάνονται γεωμετρικά», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ό,τι έχει να κάνει με την πλειοψηφία των ιδιωτών, υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και αυτό φάνηκε όλους αυτούς τους μήνες.  Έχουμε πάρει ΜΕΘ και απλές κλίνες non COVID από τους ιδιώτες, έχουμε συνεργαστεί και αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμώ», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Οι πιο πολλοί συνεργάζονται. Όταν κάποιοι θεώρησαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν ή δεν μπορούν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση προς χάριν της Δημόσιας Υγείας, η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό το οποίο έπρεπε».

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα υπάρχουν COVID περιστατικά με non COVID. Τα περιστατικά με τους ασθενείς που έχουν αυτές οι δύο κλινικές, ήδη τα μετακινούμε με το ΕΚΑΒ σε άλλες κλινικές. Οι δύο κλινικές θα νοσηλεύσουν απλά COVID περιστατικά σε απλές κλίνες και θα βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας καταλάβουν όλοι ότι όλη η χώρα είναι μία Υγειονομική Περιφέρεια. Αυτό περιλαμβάνει τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και τον ιδιωτικό τομέα».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι όρθιο

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει και είναι  όρθιο χάρις στους ανθρώπους του, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό του και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν και αυτοί και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων και φυσικά, με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, προσθέτουμε μόνιμα και άλλες δυνάμεις στο Ε.Σ.Υ.», συνέχισε ο υπουργός λέγοντας πως στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 28 ημέρες πραγματοποιήθηκε αύξηση της τάξης του 360%  στις κλίνες ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη.

360% αύξηση των κλινών ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη

«Στις 23 Οκτωβρίου είχαμε 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη. Στις 5 Νοεμβρίου τις φτάσαμε στις 87, στις 10 Νοεμβρίου στις 125 και σήμερα, 20 Νοεμβρίου, στις 198. Έχουμε αύξηση 360% των ΜΕΘ-COVID της Θεσσαλονίκης μέσα σε 28 ημέρες. Και μαζί με τη Χαλκιδική, την Καβάλα και την Κατερίνη που στηρίζουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, είμαστε στις 218 κλίνες.

»Αυξήσαμε και τις απλές κλίνες COVID. Ξεκινήσαμε 23 Οκτωβρίου με 490 κλίνες και έχουμε φτάσει στις 1.420.

»Βεβαίως πιέζεται το σύστημα, βεβαίως είναι μία δύσκολη κατάσταση, φυσικά και χαιρόμαστε που ακούμε ότι σιγά-σιγά το R, μειώνεται, επιπεδώνεται η καμπύλη. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε ότι σε λίγες ημέρες θα δούμε και μείωση στις εισαγωγές στα Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπουμε ακόμα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Η επίταξη αποζημιώνεται

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι σε αναντιστοιχία με την κοινωνία, σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε:

»Ως προς την αντιπολίτευση έχω ακούσει πολλές μεγαλοστομίες, εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είμαστε Σοβιετία εδώ, οριζόντια να επιτάσσουμε όλη τη χώρα. Όταν πρέπει, εκεί που πρέπει.

»Η επίταξη αποζημιώνεται παντού. Ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία. Επιτάσσεις και αποζημιώνεις και τις κλινικές και το προσωπικό και αυτό κάνουμε.

»Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι σε αναντιστοιχία με την κοινωνία. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι οποίοι δεν δείχνουν υπεύθυνη στάση – γιατί κάποιοι δείχνουν υπεύθυνη στάση – ότι σε μία τεράστια παγκόσμια κρίση Δημόσιας Υγείας, οι κοινωνίες και οι πολίτες συσπειρώνονται δίπλα σε αυτούς οι οποίοι μάχονται και αγωνίζονται. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμα», συμπλήρωσε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης