Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Όσον αφορά τη χθεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο για τη χώρα. Αλλάζει διαρκώς θέσεις. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ενημέρωση του ελληνικού λαού από την πλευρά της Κυβέρνησης, γύρω από τις συζητήσεις για το χρέος. Ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες βουλευτές είναι στο σκοτάδι», υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.
Και δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας παρατήρησε: «Καθυστέρησε επί πολλούς μήνες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, φορτώνοντας σε όλους τους Έλληνες ένα αχρείαστο τέταρτο Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση αυτή έχει, ήδη, ως οδυνηρή συνέπεια, να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

»H στιγμή για τη χώρα μας είναι η χειρότερη δυνατή, αφού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει πετύχει τίποτα για το χρέος, έχει ήδη ψηφίσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιδεινώνοντας τη ζωή όλων των Ελλήνων για πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας, επεσήμανε: «Λύση κοινωνικά βιώσιμη δε μπορεί να υπάρξει με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ο κ. Τσίπρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπενθύμισε: «Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μια εθνική πρόταση».

«Δυστυχώς», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «ο κ. Τσίπρας αγνόησε αυτή την πρόταση και αποδυνάμωσε την εθνική θέση. Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο κ. Τσίπρας όμως, θα πάρει ό,τι του δώσουν προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού».

Για το σεισμό στη Λέσβο

«Οι έκτακτες καταστάσεις που επικρατούν στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα αξιοπιστία» είπε με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο και τόνισε: «Το πρώτο μέλημα για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η Ασφάλεια των πολιτών. Για αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα με τους πληγέντες από το σεισμό, πολίτες της Μυτιλήνης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξή τους».

»Σε λίγη ώρα, θα είναι στο Αμύνταιο με τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς καταστροφής. Προχθές, είχε στο κέντρο της δράσης του, την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών, αλλά και συνολικότερα στη Δυτική Αττική», επεσήμανε.

«Αντιθέτως» επεσήμανε «ο κ. Τσίπρας, είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Γαντζωμένος στην εξουσία, χωρίς κανένα σχέδιο για τη χώρα και τις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, γιατί είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του και τις εσωκομματικές ισορροπίες».

Συνεχίζοντας την αυστηρότητα κριτική του, κατά των κυβερνητικών ενεργειών, ανέφερε: «Όσον αφορά την Παιδεία, η Κυβέρνηση γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί είναι κολλημένη στο χθες. Η οικονομία, η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται Πανεπιστήμια ποιοτικά, ανταγωνιστικά, ελεύθερα και συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Με το νόμο Τσίπρα – Γαβρόγλου, τα Πανεπιστήμια μετατρέπονται σε χώρους ανομίας, ασυδοσίας και συνεχούς υποβάθμισης».

Καταλήγοντας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Δυστυχώς, λοιπόν, για την χώρα, η σημερινή Κυβέρνηση αποτυγχάνει διαρκώς σε όλα τα μέτωπα και τους στόχους που είχε θέσει και δε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης