Κείμενο διαμαρτυρίας έγραψε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, γνωστός ως «Καιάδας», στο οποίο κατηγορεί τα όργανα της Δικαιοσύνης πως δεν του άφησαν το περιθώριο να απολογηθεί και ότι δεν του έκαναν καμία ερώτηση για το κατηγορητήριο, αλλά αντίθετα τον ρωτούσαν για διάφορες ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της Χ.Α.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο του Γ. Γερμενή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε να απολογηθώ για όσα μου έχουν προσάψει…

Έπειτα από επτά ολόκληρες ώρες ανακριτικής διαδικασίας, οι ανακριτές μου, οι Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, τάχθηκαν υπέρ της προφυλάκισής μου με το σκεπτικό πως αν παραμείνω ελεύθερος, είμαι ύποπτος νέων αδικημάτων με ρατσιστικό υπόστρωμα. Εβδομήντα σελίδες ήταν περίπου η απολογία που είχαμε ετοιμάσει με τον δικηγόρο μου και δεν δέχθηκα ούτε μια ερώτηση για το κατηγορητήριο.

Επτά ολόκληρες ώρες ανάκριση και ούτε λέξη ΓΙΑΤΙ κατηγορούμαι, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε να απολογηθώ για όσα μου έχουν προσάψει. Εξαφανίστηκαν οι ανώνυμοι μάρτυρες. Περίπατο πήγε ο βαθμός του Ταγματάρχη, που με κατηγορούσαν. Ψέματα – ψέματα – ψέματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντ’ αυτού, δέχθηκα καταιγισμό ερωτήσεων για ομιλίες που έκαναν κάποιοι συναγωνιστές μου, είτε σε ανοιχτές εκδηλώσεις, είτε σε συγκεντρώσεις εντός των γραφείων μας. Οι ομιλίες αυτές είχαν είτε πολιτικό, είτε ιδεολογικό χαρακτήρα και καμία σχέση με ποινικά αδικήματα. Οι Ανακρίτριες μου, απομονώνοντας συγκεκριμένες λέξεις και προτάσεις άλλων συναγωνιστών υποστήριζαν ότι «προτρέπουν κάποιον να προβεί σε πράξεις βίας». Εγώ τους ζητούσα επανειλημμένα να μου διαβάσουν ολόκληρες τις ομιλίες και να μην απομονώνουν αποσπασματικές προτάσεις, έτσι ώστε να λάμψει το αληθινό νόημα αυτών των ομιλιών, γεγονός που ξεκάθαρα αποδεικνύουν πως πρόκειται αναμφίβολα για ΚΑΘΑΡΑ πολιτικές ομιλίες. Σύμφωνα με τα παραπάνω, περίτρανα αποδεικνύεται πως με διώκουν ΟΧΙ επειδή τέλεσα κάποια εγκληματική πράξη αλλά για τα πολιτικά μου φρονήματα!

Μετά από την πολύωρη ανάκριση, που όπως προανέφερα επικεντρώθηκε μόνο στα πολιτικά μου φρονήματα, οδηγήθηκα στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου. Ακούγοντας έκπληκτος ένα δεκάλεπτο μονολόγου από τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος μιλώντας με στόμφο και με ένα ύφος δήθεν εκπαιδευτικού για το βουλευτικό ιδεώδες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εγώ, όντας ένας εκλεγμένος βουλευτής από τον ελληνικό λαό, δεν θα έπρεπε να επιτρέπω στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο να κάνει τέτοιου είδους ομιλίες. Αναρωτήθηκα σκεπτόμενος: Μα καλά, είμαστε σοβαροί; Ακούω καλά; Αυτό είναι το Μέγα έγκλημα που ανακάλυψε ο κ. Ντογιάκος!

Η Χρυσή Αυγή, το νόμιμο πολιτικό κόμμα, εκλεγμένο από 500.000 Έλληνες, «εγκληματική οργάνωση» χωρίς ούτε ένα στοιχείο που να το αποδεικνύει! Εμείς που επιλέξαμε τα δημοκρατικά μέσα, που πήραμε μέρος στις εκλογές, που ακολουθήσαμε κάθε νόμιμη δημοκρατική οδό και με ένα δραστήριο κοινοβουλευτικό έργο ενάμιση χρόνο τώρα στην Βουλή, κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση!

Εγώ, ο Γιώργος Γερμενής έχω καταθέσει εκατοντάδες ερωτήσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ιατρικού ενδιαφέροντος, ερωτήσεις που άπτονται περιβαλλοντικού και οικολογικού περιεχομένου. Διαβάζοντας κανείς το προσωπικό μου ιστολόγιο ή ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του κοινοβουλευτικού έργου της βουλής θα δει ερωτήσεις μου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, ερωτήσεις για τις σοβαρές ελλείψεις παροχών υπηρεσιών σε ΑΜΕΑ, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά μας Νησιά που είναι εγκαταλελειμμένα από την πολιτεία και ποικίλα αλλά θέματα με τα οποία ασχολήθηκα.

Ποιο άλλο πολιτικό κόμμα έχει να αναδείξει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο σαν της Χρυσής Αυγής; ΚΑΝΕΝΑ!

Διεξαγωγή εθελοντικών αιμοδοσιών, διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα. Είδαμε με θλίψη και αγανάκτηση, χιλιάδες Έλληνες να περιμένουν στην ουρά στις διανομές τροφίμων, για να προμηθευτούν 2-3 σακούλες με τα βασικά αγαθά, που θα έπρεπε να είχε και το τελευταίο ελληνικό τραπέζι. Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Αλλά μας αποκαλούν έτσι συγκεκριμένοι ανακριτές και εισαγγελείς, επειδή είναι στην ουσία και πολιτικοί μας αντίπαλοι, απλά δεν έχουν το θάρρος να μας το πουν!

Αμέσως μετά λοιπόν την προφυλάκιση μας, μεταφερθήκαμε με τον έτερο προφυλακισθέντα βουλευτή και συναγωνιστή μου Παναγιώτη Ηλιόπουλο στην Γ.Α.Δ.Α. στον 12ο όροφο της αντιτρομοκρατικής σε ένα άθλιο και βρώμικο μέρος σε ένα κελί – μπουντρούμι που με το ζόρι χωρούσε να ξαπλώσει ένας άνθρωπος. Αφού ακόμη και οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, μας κοίταζαν με μια απορία στα πρόσωπά τους, καθώς όταν από αυτά τα κελιά έχουν περάσει μεγάλες «προσωπικότητες» και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τι δουλειά έχουν σκέφτονται, βουλευτές που το μόνο έγκλημα που έκαναν είναι η απερίφραστη αγάπη τους για την Πατρίδα, για την Ελλάδα να βρίσκονται εκεί.

Μην ξεχνάτε το γεγονός ότι είμαστε βουλευτές εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, τόσο εγώ στην περιφέρεια Β΄Αθήνας όσο και ο Π. Ηλιόπουλος στον Νομό Μαγνησίας. Χωρίς να είμαστε εγκληματίες, χωρίς να είμαστε φονιάδες, χωρίς να είμαστε απατεώνες, απλά Χρυσαυγίτες, πατριώτες, εθνικιστές. Μέγα έγκλημα! Σε μια χώρα που καταρρέει, να ορθώνεις το ανάστημα σου απέναντι σε αυτούς που την κατάντησαν έτσι. Αυτό στην ουσία αποτελεί τον μοναδικό λόγο για τον οποίο βιώνουμε αυτήν την αντιμετώπιση, αυτόν τον εξευτελισμό!

Μέχρι χθες μας απεύθυναν το λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο προσφωνώντας μας «κύριε βουλευτή». Σήμερα προφυλακισμένοι στα κελιά της τιμής, γίναμε οι «απόκληροι του Διαβόλου». Διωκόμενοι από ένα κράτος που βουλιάζει και χάνεται μέσα στην απατεωνιά και την λαμογιά. Στις εφημερίδες μαζί με τις άδικες και ανήθικες προφυλακίσεις μας, γράφτηκε και για το μεγάλο… πάρτι στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» και για τις λαμογιές στα εξοπλιστικά που θησαύρισαν πολλοί απατεώνες στις πλάτες του έλληνα φορολογούμενου. Αθώοι άνθρωποι προφυλακίζονται και οι κλέφτες χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης!!!

Θέλω να πω όμως σε όλους αυτούς που παρανόμως μας κατηγορούν ότι όσοι μας ψήφισαν είναι υπερήφανοι για εμάς και για την επιλογή τους και πως έχουν πολλαπλασιαστεί οι ψηφοφόροι μας. Διότι κανείς ανθρώπινος νους δεν μπορεί να αντέξει αυτή την αδικία εις βάρος μας!
Οι οικογένειες μας, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι, περήφανοι για εμάς, θεωρούν πως έχουμε περάσει στην «άλλη πλευρά του Λόφου». Σε αυτούς τους Λίγους που η ιστορία θα θυμάται με «ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ».

ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

Γεώργιος Γερμενής
Πολιτικός Κρατούμενος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης