Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες ελεγκτές και δικηγόρους για την είσπραξη, απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εισπράξει τουλάχιστον το ένα πέμπτο από ληξιπρόθεσμα χρέη 42 δισ. ευρώ.

Η ανοιχτή πρόσκληση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, απευθύνεται σε ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών να εκδηλώσουν μέσω e-mail (προσωπικά στοιχεία, ΑΦΜ και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα αναφέρουν επιπλέον την πλήρη επωνυμία και το διακριτικό τίτλο της επιχείρησης, καθώς και στοιχεία εκπροσώπου) το ενδιαφέρον τους στο υπουργείο, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: anadoxoi@1989.syzefxis. gov.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός είναι η σύνταξη λίστας ενδιαφερόμενων υποψήφιων αναδόχων που θα αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και οι οποίοι θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις περί ασυμβίβαστου.
Σύμφωνα με τα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε ένα μήνα θα έχουν παραδοθεί οι πρώτοι 15.000 φάκελοι οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας, που αφορούν περίπου 6.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν συνολικά 32 δισ. ευρώ και 9.000 φυσικά πρόσωπα με 5 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και οι φάκελοι άλλων περίπου 800.000 οφειλετών με χρέη μέχρι 150.000 ευρώ ο καθένας, ή συνολικά 5 δισ. ευρώ.

Πηγή: enet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης