Διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, διαπιστώνει ο ειδικός σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ, Α. Ντάουνερ, κατά τις συζητήσεις για τα θέματα της διακυβέρνησης, της προεδρίας και της αντιπροεδρίας.

Ωστόσο, ο κ. Ντάουνερ εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Υπάρχει μια αυξανόμενη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών και των θέσεών τους και ενόσω προχωρά ο χρόνος, τα χάσματα θα στενεύουν», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σ’ ερώτηση αν οι κ.κ. Χριστόφιας και Ταλάτ «μιλούν μία κοινή γλώσσα», ο ειδικός σύμβουλος είπε ότι υπάρχουν ορισμένες κοινές θέσεις, οι οποίες συζητήθηκαν με θετικό αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μένουν ακόμα πολλά που πρέπει να συζητηθούν και προσέθεσε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχει πολιτική βούληση».

Η Τουρκία ακύρωσε την άσκηση «Ταύρος»

Η Τουρκία ακύρωσε την προγραμματισμένη ετήσια στρατιωτική άσκηση «Ταύρος», που θα διεξαγόταν στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, με συμμετοχή τουρκικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την ακύρωση της άσκησης «Νικηφόρος» έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, λέγοντας ότι πήρε ο ίδιος της απόφαση μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για υποβολή εισήγησης στα Ηνωμένα Έθνη για αμοιβαία ακύρωση των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είχε εκφράσει πλήρη διαφωνία προς την απόφαση του Προέδρου Χριστόφια.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης