Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε η Κύπρος τις ελληνικές εκλογές, με εκτενή ρεπορτάζ και ειδικές συνδέσεις των κυπριακών μέσων ενημέρωσης με την Αθήνα και τα στρατηγεία των κομμάτων.

Οι ελληνικές εκλογές κυριαρχούν σήμερα σε εφημερίδες και ραδιόφωνα της Μεγαλονήσου, με τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. να κάνουν λόγο για εκλογές ανατροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έφεραν οι εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώνουν τον χάρτη της Βουλής με αισθητά μειωμένη τη δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠAΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που χάνουν σημαντικό ποσοστό της δύναμής τους» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού ιδρύματος Κύπρου.

Επίσης, δημοσιότητα δίνεται στις χθεσινές δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Το θέμα των εκλογών είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Αλήθεια» γράφει «Πολιτικός σεισμός από τις εκλογές – Η Ελλάδα σε περιπέτεια – Στον αέρα ο σχηματισμός κυβέρνησης – Βουτιά των ποσοστών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ λόγω του μνημονίου, κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» και σημειώνει ότι στη Βουλή μπαίνει και η Χρυσή Αυγή.

Η «Σημερινή» έχει τίτλο «Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία» και προβάλλει την ετοιμότητα του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Όπως γράφει: «Νέο σκηνικό δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, καταποντίστηκε το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο «Πολίτης» κάνει λόγο για «Πολιτικό σεισμό και… ακυβερνησία», σημειώνει ότι «υπήρξε πλήρης ανατροπή και τέλος της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα» και «Καταποντίστηκε το ΠΑΣΟΚ, απώλειες και για Ν.Δ.. Μεγάλοι νικητές των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή».

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Εκλογές ανατροπών» και γράφει: «Πρώτη δύναμη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας ότι επτά κόμματα στη Βουλή των Ελλήνων και άλλα τρία «πάλευαν ως αργά για είσοδο στο Κοινοβούλιο».

Ο «Φιλελεύθερος», που έχει τίτλο «Μήνυμα οργής και τιμωρίας», σημειώνει ότι ήταν «εκλογές ανατροπής με συρρίκνωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 17 Μαΐου ή η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης