Σε τροχιά εκλογών μπήκε από τη Δευτέρα το βράδυ το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε ομόφωνα ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα συνέλθει το καταστατικό συνέδριο του κόμματος και στο τέλος Νοεμβρίου η εκλογική συνέλευση για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Όλα δείχνουν ότι την προεδρία θα διεκδικήσουν οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άγγελος Βότσης επιβεβαίωσε ότι στην εισήγησή του ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν έκανε αναφορά στον βουλευτή και τέως αντιπρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην οποία είχε επικρίνει έντονα τον Μάριο Καρογιάν. Ουσιαστικά, είπε, «επρόκειτο για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και δεν επέτρεπε στον πρόεδρο του κόμματος να συνεχίσει την ανεκτική του στάση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρογιάν κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «ενδιαφέρεται μόνο για την προεδρία του ΔΗΚΟ, ότι ενεργεί ως πόλος διχασμού και ότι τρέφει μίσος εναντίον του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος, είπε ότι μόνο αγάπη τρέφει για το ΔΗΚΟ και τους συναγωνιστές του, προσθέτοντας ότι είναι επιβεβλημένο να λήξει η εκκρεμότητα σε σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες.

Στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ ο κ. Βότσης τόνισε ότι με τη συμπεριφορά τους, πριν από τις προεδρικές εκλογές αλλά και μετά, κάποια στελέχη έθεσαν ουσιαστικά εαυτούς εκτός ΔΗΚΟ.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κάποια στελέχη παρευρίσκονταν σε συζητήσεις, εκπροσωπώντας άλλο από τον υποψήφιο που είχε υποδείξει το ΔΗΚΟ. Είναι αυτονόητο, είπε, ότι με την ενέργειά τους αυτή αποδεικνύουν ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα.

Ο κ. Βότσης διευκρίνισε, πάντως, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος δεν τέθηκε θέμα τιμωρίας στελεχών για τις επιλογές τους στις προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, είπε ότι η αντικομματική συμπεριφορά στελεχών θα απασχολήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει το Σάββατο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης