Κύπρος: Στο Κατάρ ο Νίκος Αναστασιάδης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 10:49
Κύπρος: Στο Κατάρ ο Νίκος Αναστασιάδης
Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στο Κατάρ, συνοδευόμενος από ευρεία επιχειρηματική αποστολή.

Ο κ. Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ, ενώ, στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο ίδιος και οι υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου θα έχουν συνομιλίες με τους ομολόγους τους, με στόχο το άνοιγμα των κυπριακών αγορών στο πλούσιο κρατίδιο, με παράλληλη σύσφιγξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση θα επιδιώξει -μεταξύ άλλων- να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις του παρελθόντος, συγκεκριμένα πριν από περίπου τρία χρόνια, εξαιτίας της ανεπιτυχούς πολυδιαφημιζόμενης επένδυσης του Κατάρ σε μεγάλο οικόπεδο στη Λευκωσία απέναντι από το ξενοδοχείο «Χίλτον». Η κυπριακή κυβέρνηση και η πολυπρόσωπη αποστολή επιχειρηματιών θα στοχεύσουν στην προσπάθεια προσέλκυσης μεγάλων επενδυτικών ταμείων του Κατάρ για συμμετοχή τους σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, καθώς και συμμετοχή τους σε ήδη ώριμα έργα ανάπτυξης.

Έμφαση θα δοθεί και στην προοπτική διείσδυσης κυπριακών εργοληπτικών εταιρειών για τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα που άρχισαν ήδη να γίνονται εν όψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από το εμιράτο. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εμπορίου θα συζητήσουν εκτενώς το κεφάλαιο της ενέργειας.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο πρόεδρο να καταβάλει μια ύστατη προσπάθεια για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της «Qatar Airways» να αγοράσει τη χρονοθυρίδα των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 11:40