Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ συγκρότησε ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει αυτή την πρωτοφανή καταστροφή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 14:36
Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ συγκρότησε ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει αυτή την πρωτοφανή καταστροφή
Σε ομιλία του σε  ημερίδα για το μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα που διεξάγεται στην Χίο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τραγωδία που συντελέστηκε στη Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης επισήμανε: 

«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται από μία πρωτοφανή τραγωδία στη Δυτική Αττική. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για αυτή τη μεγάλη τραγωδία, τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων, την συμπαράστασή μου σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι και σήμερα δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται για αρκετές ακόμη μέρες. Και βέβαια να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία για την αυτοθυσία με την οποία για άλλη μια φορά παρενέβησαν σε μια μεγάλη κρίση.

Δεν είναι σήμερα η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Εξ’ ορισμού την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα η Κυβέρνηση, η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια κρίση. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι στη Δυτική Αθήνα, στη Δυτική Αττική - είναι μια περιοχή την οποία και εγώ προσωπικά γνωρίζω καλά- έχουν συντελεστεί διαχρονικά μια σειρά από εγκλήματα. Άναρχη δόμηση, μπαζώματα ρεμάτων, πλήρης έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Έχω ήδη ζητήσει και προχωράμε στη Νέα Δημοκρατία τη συγκρότηση μιας ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και κυρίως θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις.

Αυτό περιμένει κανείς από ένα υπεύθυνο και σοβαρό Κόμμα. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην Κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα το κάνω όμως, γιατί αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο έμπρακτα ότι σε πείσμα όλων όσων θέλουν να ισχυριστούν το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 14:36