Κυρ. Μητσοτάκης: «Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:48
Κυρ. Μητσοτάκης: «Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις»
Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκική επικράτεια».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της τους τελευταίους μήνες επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητά της. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις. Σοβαρή εθνική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο τον χρόνο. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και κινήσεις αποκλιμάκωσης. Το μήνυμα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά, τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχθηκε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών κεκλεισμένων των θυρών και αναρωτήθηκε αν έχει κάτι να κρύψει.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:48