Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχοι των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου ήταν «πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του»«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχοι των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου ήταν «πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ που εξήγησε:

«Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτήν τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε μιλώντας στη Βουλή: «Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».
Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης