Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προτείνουμε δίκαιη συμφωνία στην επιχειρηματική κοινότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 20:26
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προτείνουμε δίκαιη συμφωνία στην επιχειρηματική κοινότητα»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Φωκίδας, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή. Κατά την ομιλία του, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, το οποίο θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αποποινικοποιήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητος. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα έχουμε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, αλλά θέλουμε και βελτίωση, της φορολογικής συμμόρφωσης. Εμείς θα πάρουμε το ρίσκο να μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις. Θα είμαστε, αμείλικτοι, όμως, σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, γιατί από τη στιγμή που θα κάνουμε αυτή την κίνηση καλής θέλησης για το επιχειρείν, θέλουμε και θα ζητήσουμε και την αντίστοιχη συμμόρφωση της επιχειρηματικής κοινότητας. Νομίζω ότι είναι μια δίκαιη συμφωνία, αυτή την οποία προτείνουμε στην επιχειρηματική κοινότητα».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε απολύτως πεπεισμένο ότι σήμερα το να ασκεί κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, περίπου δεν βγάζει νόημα, όταν μεταξύ φόρων, εισφορών, προκαταβολών καταλήγεις να τα δίνεις σχεδόν όλα στο Kράτος. Δεν είναι βιώσιμη αυτή η λύση. Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για μια στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με ένα περαιτέρω συμμάζεμα και εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί οι φόροι και αυτές οι εισφορές δεν μας οδηγούν πουθενά. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος σε αυτό ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η Κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί η ανάπτυξη με την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στους πιο αδύναμους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο και αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη, η ανάπτυξη είναι αυτή που θα μας βγάλει από την κρίση, η άλλη πλευρά του κράτους είναι το κοινωνικό Κράτος, είναι η φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είναι η φροντίδα για ένα σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει αξιοπρεπή ποιότητα υπηρεσιών, ειδικά στην περιφέρεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και βέβαια φροντίδα για τους ασθενέστερους. Οι ασθενέστεροι συχνά είναι οι πολύ μεγάλες ηλικίες και τα παιδιά, τους οποίους συχνά τους ξεχνάμε, αλλά πρέπει να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει φανατικά την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πρέπει να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Και οι κλασικές σπουδές θα είναι σίγουρα στο επίκεντρο». Και παράλληλα ανάφερε: «Σκοπός των περιοδειών που πραγματοποιώ, είναι να συζητήσουμε με τοπικούς φορείς για τα τοπικά προβλήματα, τις τοπικές προκλήσεις αλλά και τις τοπικές ευκαιρίες, που παρουσιάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να σχηματίσουμε μια συγκροτημένη άποψη ώστε να ετοιμάσουμε ένα συνολικό σχέδιο για κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

«Στη Φωκίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υπάρχουν συμπυκνωμένα στον υπερθετικό βαθμό όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να βάλουμε τη χώρα ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το βουνό, τη θάλασσα και ένα πολιτιστικό θησαυρό παγκόσμιου μεγέθους. Σε συνδυασμό με ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα που παράγει ποιοτικά προϊόντα. Η Φωκίδα αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε δουλειές, να κρατήσουμε τα νέα παιδιά, τους επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλούτο, κυρίως, για την Περιφέρεια».

»Για τη Νέα Δημοκρατία, τουρισμός και πολιτισμός πάνε μαζί. Πρέπει να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό. Να γίνει η Ελλάδα ένας τόπος που οι τουρίστες δεν θα έρχονται μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για να δουν από κοντά μνημεία πολιτιστικά παγκόσμιου βεληνεκούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η δημόσια Υγεία και στη Φωκίδα σημείωσε: «Επισκέφθηκα το νοσοκομείο. Η κατάσταση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, είναι απογοητευτική. Είναι ξεκάθαρο ότι στο θέμα των προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια, σημαντικές αστοχίες».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση… Να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο, ο οποίος της ασκείται συχνά».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 20:26