Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη θα σημειώσει το 2014 η χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη θα σημειώσει το 2014 η χώρα
Την εκτίμηση ότι η χώρα θα σημειώσει ανάπτυξη το 2014 για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Παρίσι στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο των συναντήσεων με εκπροσώπους της τρόικας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «εμφανή βελτίωση» του κλίματος για την Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, τονίζοντας ότι «η χώρα έχει αποκαταστήσει σταδιακά την αξιοπιστία της».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «φερόμενη πρόθεση» της τρόικας να καθυστερήσει την έκθεσή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένοντας τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείς για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΚΤ, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να χρειαστούν «μη συμβατικά μέτρα» προκειμένου να ξεπεραστεί μια κατάσταση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:23