Της Άντζελας Πεΐτση

Επίσκεψη στους χώρους της 82ης ΔΕΘ, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο 1ίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου, τον υποδέχθηκαν κατά την είσοδο την Έκθεση και ο ίδιος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκθέτες και πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ξεκίνησε την επίσκεψή του από τον προαύλιο χώρο της Έκθεσης, όπου είδε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα συμμετάσχουν στο φετινό ράλι της Δ.ΕΘ., το οποίο συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα, για δεύτερη φορά, με την ιδιότητά μου ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να επισκεφθώ την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Να ξεκινήσω συγχαίροντας και εγώ με τη σειρά μου τον Τάσο Τζήκα και το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όλους όσοι οργάνωσαν την φετινή Έκθεση. Με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω δει, πράγματι, είναι η πιο επιτυχημένη Έκθεση, εδώ και πολλά χρόνια. Και χαίρομαι που η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκει, και πάλι, την θέση της ως μια Έκθεση, η οποία προάγει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά τα οποία και εμείς πρέπει να αναδείξουμε. Και χαίρομαι πολύ, διότι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βάλει τις ίδιες προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε και εμείς συνολικά για τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη. Θα έχω την ευκαιρία, σήμερα το βράδυ, να παρουσιάσω, σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση, το σχέδιό μου για την έξοδο της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Και τόνισε: «Η Βόρεια Ελλάδα, όμως, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος θα παίξουν – και παίζουν – έναν κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να είναι κέντρο εξαγωγικής βιομηχανίας και μεταποίησης. Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να προσελκύει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.
Και μια Βόρεια Ελλάδα, όπως συζητήσαμε και χθες, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης καινοτομίας και εσωστρέφειας.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα συνεκτικό σχέδιο για το πώς εμείς, αλλά και εσείς, αντιλαμβανόμαστε την πορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά».

Καταλήγοντας τη δήλωσή του, στο Περίπτερο της Π.Κ.Μ. είπε: «Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Απόστολο για τη στενή συνεργασία την οποία έχουμε. Και να συγχαρώ τον Τάσο για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει στην Έκθεση. Εύχομαι και εις ανώτερα και του χρόνου με ακόμα περισσότερες καινοτομίες και με ακόμα περισσότερους επισκέπτες».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί παρακολούθησε επίδειξη για την οδική ασφάλεια, με την οποία η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί, πως τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρός, έχουν λάβει πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια και έχουν καταθέσει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είδε έκθεμα μη επανδρωμένου αεροπλάνου και ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη, παρακολούθησε επίδειξη από καταδρομείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακή κάθοδο από τον πύργο της Δ.Ε.Θ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συμμετοχή για τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε και συνομίλησε με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στη μπουτίκ της ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στην 82η ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μετέβη στο περίπτερο της Κίνας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Επισκέπτομαι, σήμερα, το περίπτερο της Κίνας για να δω από κοντά εταιρίες υψηλής τεχνολογίας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα υπάρχει μια απευθείας πτήση από την Αθήνα για Πεκίνο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ για να πετύχουμε. Αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα. Αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες, ειδικά στις υποδομές. Η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία, πολλά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε. Οπότε, και πάλι, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη φιλοξενία σας στο κινεζικό περίπτερο. Ανυπομονώ να συζητήσω κοινές ευκαιρίες που μας αφορούν».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, περιηγήθηκε στο χώρο του περιπτέρου, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, εταιρίες του χώρου της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ναυτιλίας, των αεροπορικών εταιριών και του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο «κέντρο σκύλων οδηγών Ελλάδας», όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των σκύλων οδηγών τυφλών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, στο περίπτερο των Πανεπιστημίων, όπου εκεί είχε την ευκαιρία να δει εκθέματα όπως ρομποτικής, αεροναυπηγικής και καινοτομίας, ενώ συνομίλησε και με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης