Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Καταπέλτης στην κριτική του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ναύπλιο και στο πλαίσιο της κεντρικής κομματικής του ομιλίας στον πολυχώρο «Φουγάρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πράγματα στη χώρα είναι πολύ χειρότερα δύο χρόνια μετά από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Μητσοτάκης​

«Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους μόνιμους παρατρεχάμενους του, τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή, δύο χρόνια οπισθοχώρησης και εθνικής κατάθλιψης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Κατακρίνοντας τη σημερινή κυβέρνηση ανέφερε: «Ο καλύτερος πελάτης των δανειστών είναι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία υπογράφει ό,τι της φέρουν. Αυτή μας έφερε το 3ο μνημόνιο. Και θα μας οδηγήσει σε 4ο μνημόνιο». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα στη χώρα είναι πολύ χειρότερα δύο χρόνια μετά από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εννιά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν πως τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο. Η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει κάθε Έλληνα. Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε τη λέξη “ελπίδα”. Εμείς θα την αναγεννήσουμε. Αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας. Δε θα κοροϊδέψουμε κανέναν».

Μείωση φορολογίας στους αγρότες και τους οινοποιούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα, λέγοντας: «Πιστεύω βαθιά ό,τι ένας πολιτικός σήμερα δεν πρέπει να μένει κλεισμένος στο γραφείο του. Πρέπει να κινείται, να ακούει τα προβλήματα από πρώτο χέρι».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές​Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του κόμματός του για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μειώσεις φόρων και μείωση στον Ειδικό Φόρο στο κρασί.

«Θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% καθώς και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί που δημιουργεί πρόβλημα στους μικρούς οινοποιούς απέφερε μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε 110 εκατομμύρια» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ναυπλίου, και γενικότερα του Άργους, δίνοντας βαρύτητα στον πολιτισμό. Μίλησε για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και ζήτησε τη στήριξη όλων.


Η ΝΔ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία

Παράλληλα, επεσήμανε τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο κόμμα του και το άνοιγμα που έχει πραγματοποιήσει στην κοινωνία, την αποδοχή του προγράμματος της ΝΔ από την πλειονότητα του κόσμου και την πρωτιά της γαλάζιας παράταξης στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, εξήγησε πως πρόκειται για μια έννοια παρεξηγημένη, καθώς έχει ταυτιστεί με μειώσεις και περικοπές​

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια μιας ανίκανης παρέας. Αυτό είναι και το δίλημμα: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία με τον Τσίπρα ή με τη χώρα. Προσπαθούν στην κυβέρνηση να οικοδομήσουν ψεύτικα διλήμματα, ότι από τη μία πλευρά δήθεν είναι οι αγωνιστές του λαού και από την άλλη οι φίλοι του Σόιμπλε και του ΔΝΤ».
Και χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Εμείς θα εκφράσουμε την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά και θα απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα και συντάσσονται δυνάμεις που μέχρι τώρα δεν μας άκουγαν. Σε όλους λέμε “καλώς ήλθατε στο νέο σας πολιτικό σπίτι, σας χρειαζόμαστε και μπορούμε να σας πείσουμε ότι η ΝΔ αλλάζει διαρκώς».

Οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, εξήγησε πως πρόκειται για μια έννοια παρεξηγημένη, καθώς έχει ταυτιστεί με μειώσεις και περικοπές.

​«Δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες ούτε ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων», σύμφωνα με τον κ. ΜητσοτάκηΩστόσο, όπως τόνισε: «Μεταρρύθμιση δεν είναι αυτό, μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο έτσι ώστε να επιβραβεύουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξία τους και όχι για τις κομματικές τους γνωριμίες. Μεταρρύθμιση είναι το καλό δημόσιο σχολείο, μεταρρύθμιση είναι οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη, μεταρρύθμιση είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με οικογενειακό γιατρό, έτσι ώστε όποιος αρρωσταίνει να μην πηγαίνει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Πολλές από τις αλλαγές αυτές δεν χρειάζονται πόρους, αλλά μία κυβέρνηση με πίστη σε αυτές για να τις υλοποιήσει, αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ένα σχέδιο αλλαγών που να πηγαίνει πέρα από το μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία αυτών των αλλαγών. Δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες ούτε ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Ζητάμε από τους Ευρωπαίους λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και προσφέρουμε αλλαγές που όταν τις εφαρμόσουμε η ανάπτυξη θα είναι εντυπωσιακή».

Κομματικό κράτος

Σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, τις οποίες πραγματοποιεί η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία την κατηγορεί για υπερδιόγκωσή του, παρατήρησε: «Η κυβέρνηση διχάζει και χτίζει κομματικό κράτος με τις προσλήψεις. Με κάθε νέα παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τομέα χάνει τη θέση του κάποιος που την αξίζει.

» Όχι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς, μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά. Είμαστε το κόμμα που δουλεύει για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της ΝΔ. Μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο δρόμο τους. Δε θα πούμε εκατό πράγματα για να κάνουμε τα δέκα. Θα σας πούμε δέκα και θα κάνουμε και τα δέκα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης