Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Σύνταγμα ορίζει πότε γίνονται οι εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 00:45
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Σύνταγμα ορίζει πότε γίνονται οι εκλογές»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα». Αυτά υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece.Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λόγο αστάθειας αλλά είναι ένας τρόπος να αποκτήσει η χώρα μια Κυβέρνηση «ικανή να της προσφέρει ένα επίπεδο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει τους πολίτες».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει δεσμεύσει τη χώρα για την επόμενη πενταετία.«Απαιτείται», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «μια νέα Κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές και θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία».

«Οι Έλληνες», συνέχισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έγινε το 2015. Και δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος του 2017 και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που είμασταν το 2014».

Υπογράμμισε ότι ο λόγος που οι πιστωτές συμφώνησαν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια ακόμη είναι η αναξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο «για να μειώσει τους φόρους και όχι για να αυξήσει τις δαπάνες».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.«Πρέπει», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Όχι να τις υλοποιούμε επειδή μας επιβάλλονται αλλά διότι θέλουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «υπάρχει ξεκάθαρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».

Εκτίμησε ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Μακρόν όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Μέρκελ θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή για να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας δεδομένου ότι οι εξελίξεις στα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής την επηρεάζουν άμεσα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 00:45