Κύριος "μοχλός" αντιπολίτευσης οι αποφάσεις για τους μετανάστες στην Υπατία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 19:40
Κύριος "μοχλός" αντιπολίτευσης οι αποφάσεις για τους μετανάστες στην Υπατία
Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ορμώμενος από τις εξελίξεις στο ζήτημα των μεταναστών στην Υπατία.

Συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη ανέφεραν ότι ο αρχηγός του κόμματος προτίθεται να μετατρέψει το θέμα σε «αιχμή» της αντιπολιτευτικής τακτικής του.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ 105,8) κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι με τις πράξεις του «προέβη σε μια σαφή παρανομία, η οποία ισοδυναμεί στην ουσία με κατάργηση του Συντάγματος».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο της Βουλής, ενώ είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών «με την ενέργεια του αυτή “υφάρπαξε” εξουσία από την Βουλή. Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους μπορούν να διαβάσουν το Σύνταγμα».

Ο ΛΑ.Ο.Σ., σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει το θέμα των παρανόμων μεταναστών, θα το κάνει κυρίαρχο στην ατζέντα του, και θα το θέσει συνολικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία, και έλλειψη βούλησης να επιλύσει το πρόβλημα. Με αφορμή τις εξελίξεις με τους μετανάστες στην Υπατία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση και για το ότι -όπως είπε- «προσήλθε στις διαβουλεύσεις με τους “απεργούς - εκβιαστές” και προσέφερε περίοδο 8 έναντι 12 έτη για την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών».

Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης με τις πράξεις και την ατολμία της η κυβέρνηση «ξεγυμνώθηκε και γελοιοποιήθηκε». Πρόσθεσε, επίσης, ότι με τη ρύθμιση που επελέγη εστάλη λάθος μήνυμα ότι η Ελλάδα κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς είναι υποχωρητική και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δημιούργησε ένα “δεδικασμένο”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η κυβέρνηση έκανε μια σειρά λάθος επιλογών στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό έπρεπε να είχε λυθεί από την πρώτη κιόλας μέρα, και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να στεγαστούν σε ένα Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να έχει η Πολιτεία, και όχι οι διάφορες συνιστώσες, τον έλεγχο και το κουμάντο.

Επίσης, όπως είπε, έπρεπε να ειδοποιηθεί και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να στείλει αντιπροσώπους της. Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τώρα πια, «οποιοσδήποτε συνεργαστεί με τις "συνιστώσες" μπορεί να οργανώσει και να στήσει ένα “γαϊτανάκι” και να εκβιάζει μια κατάσταση» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει ποιοι “έστησαν” αυτό το -κατά την άποψή του- παιχνίδι.

«Οι ουσιαστικοί εκβιαστές είναι όλοι αυτοί που το οργάνωσαν και ενορχήστρωσαν αυτές τις ενέργειες, και δεν άφηναν τους γιατρούς να τους εξετάσουν και να περιθάλψουν τους καταληψίες λαθρομετανάστες. Αυτοί ποντάρουν και επενδύουν στο χάος και στην αναταραχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 19:44