Εσωκομματικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσε η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους Την αρχή έκανε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος με άρθρο-παρέμβαση, εξαπέλυσε πυρά κατά των χειρισμών του κυβερνητικού επιτελείου, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι μετά τις συνομιλίες με τους δανειστές τίποτα δεν έχει αλλάξει.

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει.

Παράλληλα ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, καθώς «πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα». «Από την πλευρά μου» σημειώνει «ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το άρθρο-παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου πατώντας εδώ…

«Να πει ο Τσίπρας «Όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε»

Στον απόηχο της παρέμβασης Γλέζου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου, ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής ένα κείμενο-παρέμβαση για τις διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό, ο κορυφαίος μουσουργός παρομοιάζει την Αριστερά σαν ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εναντιωθεί στην Ε.Ε., να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και να καταργήσει άμεσα «όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».

Δείτε το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη πατώντας εδώ…

Κατά της συμφωνίας και η Σοφία Σακοράφα

Παράλληλα, μετά τον Μανώλη Γλέζο, μια ακόμη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα με ένα tweet έκανε σαφές πως δεν συμφωνεί με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, όσον αφορά τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο», έγραψε η ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Γιάννης Μηλιός, στενός οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έκανε tweet το άρθρο του Γλέζου…

Financial Times: Διαφωνίες κλυδωνίζουν το εσωτερικό της κυβέρνησης

Οι αντιδράσεις και οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης έδωσαν αφορμή στους Financial Times να αναδείξουν το θέμα στο πρωτοσέλιδό τους.

Η εφημερίδα, με σημερινό της δημοσίευμα, στέκεται ιδιαίτερα στην κριτική που άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος συνδυάζοντάς την με τη διορία για κατάθεση των μέτρων που προτίθεται να πάρει και που εκπνέει τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Γλέζος στο άρθρο του ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό εκ μέρους της κυβέρνησης για το ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές δεν έχουν γίνει ακόμη πράξη οι εξαγγελίες για κατάργηση της Τρόικας, ενώ στηλιτεύει τη μετονομασία της σε Θεσμούς και του Μνημονίου σε Συμφωνία, τονίζοντας ότι «όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση».

«Η Ελλάδα τρέχει να προλάβει τη διορία, την ώρα που διαφωνίες αναταράσσουν το εσωτερικό της κυβέρνησης», σημειώνει η εφημερίδα και σχολιάζει: «Ο 92χρονος Μανώλης Γλέζος υποστήριξε ότι “βαφτίζουμε το κρέας ψάρι” και απολογήθηκε στον ελληνικό λαό για τη συμμετοχή του σε αυτή την ψευδαίσθηση. Αν και η κυβέρνηση υποστήριξε ότι “δεν είναι καλά πληροφορημένος” υπάρχουν σημάδια ότι η δήλωσή του παροτρύνει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν τη σιωπή τους. Ο Γιάννης Μηλιός, στενός οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έκανε tweet το άρθρο του Γλέζου, ενώ η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα υποστήριξε πως το κόμμα δεν έχει «πολιτική νομιμοποίηση» να κάτι οτιδήποτε άλλο από το να ακυρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης».

  
Διαβάστε επίσης:

«Θα φύγω από την κυβέρνηση εάν δεν τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές», Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 12:34

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Λαφαζάνης: Δεν είναι στις επιλογές μας οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες, Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015, 13:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης