Το σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), και την ΕΛΒΟ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η εκκαθάρισή τους εν λειτουργία, θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών.

Οι τρεις επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά 2.300 άτομα, και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα μέχρι τις 31 Αυγούστου να έχει παρουσιάσει το τελικό σχέδιο, και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να το έχει εφαρμόσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η λύση που προωθείται είναι εκκαθάριση εν λειτουργία και για τις τρεις επιχειρήσεις, με διαφορετική ωστόσο εφαρμογή καθώς κάθε μια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.
Στη σημερινή σύσκεψη, οι σύμβουλοι της κυβέρνησης θα παρουσιάσουν στους εμπλεκόμενους υπουργούς όλα τα προτεινόμενα σενάρια, προκειμένου εν συνεχεία να ληφθούν οι αποφάσεις.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί να γίνει υπό τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, την αναπληρώτρια υπ. Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, με παρουσία των διοικήσεων των τριών εταιρειών, και των νομικών συμβούλων.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης