Κουίκ: «Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Μεϊμαράκης;»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 20:07
Κουίκ: «Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Μεϊμαράκης;»
«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε την απίστευτη δήλωση, ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή για την πληρωμή των 105 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν επί υπουργίας του για τα υποβρύχια στη γερμανική εταιρεία», δήλωσε ο επικεφαλής Επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, σε συνεντεύξεις του στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά.

«Είπε ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε και ότι αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου χωρίς να το ξέρει. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα από τον οποιοδήποτε υπουργό και μάλιστα υπουργό Εθνικής Άμυνας με εξοπλιστικά προγράμματα σε εξέλιξη;», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, διερωτήθηκε εάν είναι δυνατόν ένα υπουργός να μην ξέρει και πολύ περισσότερο να μην έχει υπογράψει την εκταμίευση του ιλιγγιώδους ποσού των 105 εκατομμυρίων ευρώ και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα από τον οποιοδήποτε υπουργό και μάλιστα υπουργό Εθνικής Άμυνας με εξοπλιστικά προγράμματα σε εξέλιξη; Είναι δυνατόν ένας υπουργός να μην ξέρει και πόσω μάλλον να μην έχει υπογράψει, την εκταμίευση του ιλιγγιώδους ποσού των 105 εκατομμυρίων ευρώ; Έτσι μας λέει ότι λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο διαχειριζόμενο τα χρήματα των φορολογουμένων; Φεύγουν τα εκατομμύρια χωρίς να λαμβάνει γνώση ο πολιτικός προϊστάμενος;».

«Εδώ κάθε υπουργός βάζει υπογραφή για τα έξοδα του γραφείου του, όπως τα παραστατικά για τις υπηρεσιακές του μετακινήσεις, ακόμα και για το κυλικείο, για τους πέντε - δέκα καφέδες που προσφέρει σε επισκέπτες του και αγνοεί το πώς έφυγαν 105 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ;», ανέφερε.

«Αυτό το κεφάλαιο δεν μπορεί να κλείσει έτσι. Επιπλέον οι ΑΝΕΛ περιμένουμε το έγγραφο που δείχνει ότι η Δικογραφία έχει μπει στο αρχείο, όπως ψευδώς είπε ο κ. Μεϊμαράκης», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 20:07