Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο κείμενο της νέας συμφωνίας υπάρχει και ένα τμήμα που αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από την εφαρμογή της νέας συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επιβεβαίωσε πως χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλον Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Αντάρτικο» κατά της Ζωής

Την ίδια ώρα, σε ανοικτή σύγκρουση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς, μετά την απόρριψη της επιστολής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κατάθεση της συμφωνίας στις επιτροπές την Τετάρτη και στην Ολομέλεια την Πέμπτη, επιχειρείται η παράκαμψή της και η σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων σήμερα το μεσημέρι, ακόμα και απούσης της ιδίας.

Ειδικότερα, να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής ζητούν 12 από τα 20 μέλη της με επιστολή τους στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνεδριάσουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 21.30 έχει προγραμματιστεί -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- από την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου η διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για κύρωση το κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το σχετικό νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εφόσον δεν διεξαχθεί νωρίτερα σήμερα η διάσκεψη των προέδρων, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή την Πέμπτη και ακολούθως θα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης