Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών Αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Κομισιόν ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, αν η Κομισιόν θεωρεί ότι η Αθήνα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, υπογράμμισε ο επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης