Έντονοι είναι οι κλυδωνισμοί που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και η δημοσιοποίηση του mail Βαρουφάκη, το οποίο ενεκρίθη από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για εγκατάλειψη της πολιτικής γραμμής που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με σαφώς αιχμηρότερη φρασεολογία, κινείται η κομμουνιστική τάση του κόμματος, που -ήδη από την Παρασκευή- έχει εκφράσει την πλήρη διαφωνία της με την κυβερνητική γραμμή.

Παρόλο που η δύναμη της συγκεκριμένης τάσης στους ενδοκομματικούς συσχετισμούς δεν θεωρείται ικανή να διαταράξει τις ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, η οξύτητα των επιθέσεών της αποτελεί από μόνη της πονοκέφαλο για το Μαξίμου, που επιδίδεται σε έναν διμέτωπο αγώνα, αφενός να αποκομίσει τα περισσότερα δυνατά οφέλη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης και αφετέρου να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες αράδες, στη νέα ανακοίνωση της κομμουνιστικής τάσης, στις οποίες αναφέρεται ότι «η αποστολή της λίστας “μεταρρυθμίσεων” στους πιστωτές και η τελική αποδοχή της από το Eurogroup συνιστούν οριστικοποίηση της συμφωνίας υποταγής που υπογράφτηκε την περασμένη Παρασκευή και της εγκατάλειψης βασικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την οκτασέλιδη ανακοίνωση της κομμουνιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης